Dammvippa

En stor artikel i vårt sortiment är dammvipporna av äkta strutsfjädrar som säljs både till privatpersoner och städproffs i utvalda butiker i Sverige samt övriga världen.

Egenskaper:
De fettfria fjädrarna blir lätt statiska och tar med sig allt torrt och lätt damm. Det kan man enkelt se om man dammar mörka föremål, som exempelvis svarta möbler eller musikanläggningar. Den är även väldigt effektiv på glasbord. Strutsdammvippan är otroligt smidig eftersom man behöver inte flytta undan saker som står i vägen, det är bara att damma runt dem.

Hur du använder den:
Svep över dammiga ytor. Vifta inte!

Hållbarhet:
Vid användning i hushållet kommer den att hålla i många år. Den blir bara fluffigare ju mer man använder den, då är det lätt att använda den och städningen kommer att bli mycket roligare. Låt den gärna hänga framme.
Inom professionell användning håller den vanligtvis i 2 år.

Användningsområden:
Perfekt till bokhyllan, fönsterbänken, tavlor, lampor, lister, kristallkronor, TV, datorer.
Rekommenderas varmt till LCD-skärmar.
I bilen är det ypperligt att ha en liten vippa som man sveper över instrumentpanelen. Antikvarier rekommenderar dem speciellt till känsliga föremål eftersom de inte repar.

Tvättbar:
Dammvipporna är lätta att tvätta, Tvätta den i ljummet vatten med Yes. Häng upp den och låt den torka. När den är nästan torr kan man ruska den så att den blir fluffig igen. Det behövs bara när man använt dem ett längre tag och de känns smutsiga eller om man kladdat ner dem.
Normalt behöver man inte alls tvätta dem, det räcker att man skakar ur den.

Effektivitet:
Någon vetenskaplig jämförelse mellan strutsdammvippan och microfibervippan känner vi inte till.
Däremot har vi många vittnesmål under den tid som vi sålt vipporna, sen ca 1997.

De flesta som jobbar som städerskor i Sverige föredrar att använda strutsdammvipporna i sitt yrke eftersom att den är effektiv, lätt och behändig.
De säger också att städningen håller längre med en strutsdammvippa, den tar alltså bort dammet
bättre än den syntetiska. En fördel är att den kan användas på heta lampor, till skillnad från den syntetiska som då smälter. Man får även använda strutsdammvippan på datorer, vilket är helt förbjudet med den syntetiska, då den kan slå ut ett helt nätverk om man har otur.
Om den syntetiska fibern skulle vara tio gånger effektivare att ta upp damm som vissa påstår,
varför använder då bilfabriker världen över strutsfjädrar, när de ska damma av karossen innan slutlackning?
Våra olika dammvippor kan du köpa i vår gårdsbutik eller på vår webshop.