Recept

Strutskött- lätt & läckert!

Ingenting slår ett vällagat strutskött. Det smakar fantastiskt gott och passar perfekt den medvetna.

Strutsens kött är rött, mört & nyttigt. Till utseendet liknar det nötkött, men utan insprängt fett. Köttets egenskaper gör att det är lämpligt att marinera. Eftersom det är magert, går det bra att frysa.

Strutskött har blivit uppskattat av hälsomedvetna konsumenter. Jämfört med andra köttslag har det låga värden av kolesterol och fett samtidigt som proteinhalten är relativt hög.

Vid tillagning blir resultatet bäst på lägre temperaturer under längre tid. När innertemperaturen är 60 grader är det rosa och saftigt. Vid stekning i stekpanna sänk värmen när ytan fått fin färg. Låt sedan köttet steka långsamt. För bästa resultat införskaffa en digital köttermometer.
Trots att det är magert lämpar det sig utmärkt på grillen.

Unna dig och dina vänner något extra gott!